Κοπή πρωτοχρονιάτικης κουλούρας

2014-02-10 02:31

O Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου με την παρουσία των συγχωριανών και  φορέων της περιοχής πραγματοποίησε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης κουλούρας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου  παρουσία του πατήρ Αντωνίου που την ευλόγησε . 
Ο  σύλλογος συμπλήρωσε 37 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και πρόσφερε πλούσιο έργο με ποικίλες πολιτιστικές –αθλητικές-κοινωνικές εκδηλώσεις. 
Oι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες όλων των  Δ.Σ.  μέχρι και σήμερα ,με την συμμετοχή των Κερασιωτών ,έφεραν εις πέρας σημαντικά έργα.
 Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά και έδωσαν την ευκαιρία στον τόπο μας να ακουστεί πολλές φορές σε πανελλήνιο επίπεδο ώστε το όμορφο χωριό μας να αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προβολή, την ανάπτυξη,  του χωριού και των κατοίκων.
Σε συνεργασία με τα σχολεία της Μαγνησίας, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης και το Κέντρο Έρευνας και προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας του Β.Πηλίου   με υπεύθυνο επιστημονικό συνεργάτη τον κ. Οικονομίδη Δημήτρη (μέχρι σήμερα ταυτοποιήθηκαν 50 είδη άγριας ορχιδέας).
 
Φέτος πραγματοποιήθηκαν  νέες εκδηλώσεις  σε συνεργασία με φορείς.
1. 2η  Διεθνής  Ημέρα Μαγείας των Φυτών.
2. Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κερασιάς.
3. Επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης και προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας αντιπρόσωποι οκτώ Ευρωπαϊκών Χωρών  συμμετείχαν στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας SIGMA FOR Water με θέμα την βιώσιμη ολοκληρωμένη προσέγγιση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων. 
      4. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τον Δεκέμβριο φιλανθρωπικού χαρακτήρα  στο Βελεστίνο συμμετείχε ο σύλλογος με το χορευτικό  και συγκεντρώθηκαν χρήματα για το Κοινωνικό  Παντοπωλείο και το φαρμακείο για τις ανάγκες των  απόρων Δημοτών.
  Ο  πρόεδρος του συλλόγου  Κώστας Κυριαζής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  και έκανε αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.  Στην εκδήλωση έγινε    βράβευση μαθητών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κλίμα συγκίνησης, στην Αθανασία Γάκη ,στην Αικατερίνη Γραντζή και στον Αριστοτέλη Διαμαντή.   
Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε  το φλουρί  ήταν ο Γιώργος Κυριαζής . 
Χαιρετισμό  απεύθυνε   η δήμαρχος κ.Λαϊτσου Ελένη   συνεχάρη τον σύλλογο για το έργο του και υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξή
Χαιρετισμό απεύθυνε  επίσης  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας  κ. Κίτσιος Γεώργιος υποσχέθηκα βοήθεια και στήριξη  ο Δημοτικός  Σύμβουλος κ Μπαρτζιάλης  Μαργαρίτης, η Πρόεδρος του Τ.Σ.Κερασιάς κ Χασιώτη Αντωνία, εκπρόσωποι φορέων η Νεολαία του Χωριού και πλήθος κόσμου.
Εκδηλώσεις της νέας χρονιάς είναι. Αποκριάτικες εκδηλώσεις, πεζοπορίες, εκδομές,16ος Ημιμαραθώνιος Ριζομύλου –Κερασιάς,13ος Δρόμος Μνήμης Άνω Κερασιά ,Ετήσιος χορός, 4ο Αντάμωμα Κερασιωτών,14η Βραδιά Πανσελήνου, Συνάντηση χορευτικών τμημάτων , Πάρτι Νεολαίας, Διαγωνισμός φωτογραφίας κ.α.
Στους άμεσους στόχους του συλλόγου και της Δημάρχου είναι να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη που θα φιλοξενήσει τα βιβλία του συντοπίτη μας και αείμνηστου συγγραφέα Ηλία Λεφούση.
Επίσης  να καθαριστούν και να σηματοδοτηθούν τα μονοπάτια που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή μια και σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία σε αυτά ,η περιοχή πρέπει να βγει από την αφάνεια και να γίνει πόλος έλξης  ενώ σε συνδυασμό με την Λίμνη Κάρλα μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει τουριστικός προορισμός  για όλους.
Για το καλό των συνανθρώπων μας  πρόκειται να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των κατοίκων και σε όσους το έχουν ανάγκη.
Τέλος για καλύτερη προβολή του χωριού μας ,έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα .
Ο σύλλογος ευχαριστεί  την Δήμαρχο κ Λαϊτσου Ελένη  για την δωρεά βιντεοπροβολέα  στον σύλλογο και για την στήριξη των εκδηλώσεων, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον κ Καλτσογιάννη Γεώργιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή κ Λύκα  Xρήστο ,τον Ε.Ο.Σ.Βόλου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, τον Γεωπονικό Σύλλογο, τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας το ΚΕΜΕΒΟ Κάρλας,  το ΚΙ.ΠΟ Κερασιάς, την Νεολαία του Χωριού για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει, τον δάσκαλο του χορευτικού κ. Γιάννη Γουρνάρη,  τον κ. Οικονομίδη Δημήτρη για την εθελοντική του προσφορά στο Κέντρο Ενημέρωσης και προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας, τον κ. Παπανικολάου Δημήτρη για την δωρεά κλιματιστικού και επίπλων και  τον κ. Κακλή Φίλιππο για  την οικονομική  στήριξη.
Τα   μέλη του Δ.Σ καθώς και όσους βοήθησαν  για την επιτυχία των εκδηλώσεων,  τα ΜΜΕ για την προβολή .
 
Το γραφείο Τύπου